Oszd meg és legyél áldott!

Az Istennő meglátásának hét fokozatát különböztetjük meg. 

Emlékezzetek, ez nem verseny. Aki az útján halad, előbb-utóbb eléri a hetedik grádicsot. Magatokhoz mérjétek a haladásotokat, ne máshoz! Mindenki a saját útját járja.

A vakság küszöbe

1. Mikor valaki egyáltalán nem foglalkozik Istennel: ateizmus vagy agnosztikusság

Külső, vallási lépcsőfokok

2. Mikor valaki csak úgy hisz Isten létezésében, de igazán nem szerves része az életének, csupán elméleti szinten valamiféle erőnek, mozgatónak tartja. Azaz tagadja Isten entitás voltát,
3. Mikor valaki Istent a sors alakjában képzeli el, aki befolyásolja az életét, büntető és jutalmazó istenségként. Vagy mikor valaki gondoskodó Istennek képzeli, aki őt szeretettel felügyeli és tereli a tisztaság, Teljesség felé.

Nagy Istennő Triskele Könyv Vallási fok

Kép forrása

Belső, spirituális lépcsőfokok

4. Mikor valaki meglátja önmagában az Isten egy darabját, felismeri Istenhez való hasonlatosságát, a szeretetet.
5. Mikor valaki felismeri, hogy Isten benne létezik, és ő maga valójában Isten. Még nem tekinti magát Istennek, de tudja, magában hordozza az isteni magot, a teremtés alapját.

Nagy Istennő Triskele Könyv Spirituális Fok

Kép forrása

Legbelső, szakrális lépcsőfok

6. Mikor Isten már nincs sem kívül, sem belül, sem itt, vagy ott, Isten nem azonos vele, de nem is különbözik tőle. Ez az, amikor látja és segíti azon erők munkáját, amit Istenként definiálunk.

A mindenség küszöbe

7. Mikor teljesen egybeolvad azokkal az erőkkel, amiket Istenként definiálunk. Nincsen kívüle semmi, mert Ő a minden és a semmi: a Teljesség maga.

Nagy Istennő Triskele Könyv Szakrális fok

Kép forrás