Oszd meg és legyél áldott!

 1. A Földön egyszerre ünnepel tél és nyár, tavasz és ősz. Amíg fent a nyári napforduló szerét, addig lent a télit ülik meg.
 2. A két erő, a férfiúi és női éppen úgy egyszerre-való, amint a leányi és fiúi.
 3. Miként a látható Nap tiszta fénye láthatóan ad és vesz el életet, akként a másik nap, a Föld titkos szíve láthatatlanul ontja melegét. Melyiket is vehetném el, hogy mégis ugyanaz maradjon minden?
 4. Íme, a négy napünnep lényege és titka: egyszerre ünnepelni fent és lent, kint és bent a fény és a sötét nászát, a szelleme és a test frigyét.
 5. Balgának kell lenni vagy gyermeknek, hogy azt hidd, a világ kettős felépítésű. Te talán nem éled át az ünnepet? Ez már hármasság. És mennyi oldal van még a kristálynak, ami minden léttérben jelenvaló!
 6. Ez hát a titok: Élet. A földi életet ünnepeljük annak szülőin keresztül, hogy lehetővé tették a létét.
 7. Tartsd meg tehát az Élet négy ünnepét, megemlékezz az ősökről, gondolj az utódokra és örvendj önnön létednek!
 8. A leghosszabb nappal egyben a legrövidebb is, ám a tavasz és az ősz egyensúlya nyugodt. Mindez ezen a világon van így. Más földeken más a ritmus. Ám ahol élet van, ott ritmus is van. Csak egy bolond táncolna más ütemre. Vagy éppen a bölcs? Döntsd el magad, a lényeg a tánc. Ropd, ahogy szíved diktálja.
 9. Lehetségesből egy, egyből kettő, kettőből három, háromból négy, négyből tíz, tízből tízezer. A Teremtés műve mégsem számokból áll, ahogy a tudás sem betűkből. Ha megérted a betű és a tudás szövetségét, megérted a szám és a teremtés szövedékét is.
 10. Ezt ünnepeljük. A Teremtést, az Életet. Mert az Élet élni akar.
 11. Élj! Ünnepelj! És hívd Nevem és köszöntsétek egymást: Estenna.

Elküldetett és lejegyeztetett 2020. 06. 20-án.