Oszd meg és legyél áldott!

Tudod, hogyan lehet jobb az életed? Ha jobbá teszed. Butaságnak hangzik? Akkor olvasd újra! A tettek, a tetteid által válhat jobbá az életed.
 
Most megosztok egy módszert, amit pár éve kezdtem gyakorolni és elképesztően pozitív hozadéka van!
 
Figyelj a környezetedre és ha olyan helyzetbe kerülsz, hogy valakinek szüksége van valami apróságra, segíts neki.
 
5 people help each other succeed
Ez lehet például kétszáz forint, aminek éppen híján van a kasszánál vagy a jegyautomatánál, lehet egy palack víz egy szomjazónak, vagy akár a parkolóhely átengedése egy másik autósnak.
Ha nem akarja elfogadni, vagy ha kérdi, mivel tartozik, feleld azt:
“Eljön majd az idő, hogy valakinek éppen így lesz szüksége segítségre. Neki add tovább.”
 
Tudod, mi változik meg az életedben? Egyszeriben azt veszed észre, hogy rengeteg kis helyzet akad, ahol tudsz tenni. Amikor és ahol cselekedhetsz és tetteidnek azonnal pozitív következményei vannak!
 
Minél többször gyakorlod ezt a fajta segítségnyújtást, annál gyakrabban veszed majd észre a változást a világban. Lehet, hogy éppen te fogsz segítségre szorulni és egy vadidegen lép majd hozzád és kisegít. Vagy egyszerűen az emberek előzékenyebbek, pozitívabbak lesznek veled.
 
Karma? Sors? Vonzás törvénye? 
Egyik sem.
Azzal, hogy segítőkésszé válsz, de neá szolgalelkűvé vagy mártírrá, akit kihasználnak, az egész világnak sugározni kezded: segíteni jó.
Ahogy a morfikus erőtered, avagy aurád telítődik a pozitív szándékkal, kölcsönhatásba lép mások tudatmezejével és meg fogják érezni.
 
Lehet, hogy elsőre, sőt másodjára is apróságnak tűnik mindez, azonban sok kis apróság együtt nő hatalmas változássá. Emlékezz, a leghatalmasabb óceán is parányi csöppekből áll.
 
Ha követed tanácsomat, hónapok, évek múlva már azt fogod látni, hogy mind többen vannak hozzád hasonló előzékeny, pozitivitásra nyitott emberek és a világ egésze jobbá válik, benne a te életeddel.

1 COMMENT

  1. Tényleg,nagyon jó gondolat.Pont ma a boltban akartam segíteni egy idős néninek.Mondjuk nem fogadta el.De legalább tudja,hogy vannak még,akik segítenek.