Oszd meg és legyél áldott!

✴️ A Deneb (a Hattyú [Cygnus] csillagkép legfényesebb, egyszersmind az éjszakai égbolt harmadik legfényesebb csillaga) lesz a sarkcsillag i.sz. 10000 körül, azaz 8000 év múlva - ám a Deneb volt a sarkcsillag 16000 éve, azaz i.e. 14000 körül.
Miért fontos ez? Mert az első ismert templomok, amelyeket még a földművelés felfedezése és az első városok előtt emeltek (bizonyítékul arra, hogy a vallás megelőzi és alapját képezi a civilizációnak), a Denebre voltak tájolva.
 
A Denebet Egyiptomban is úgy ismerték, mint Nut szülőbarlangja – az a fényes kapu, amin át minden megszületett.
 

Méltán mondjuk tehát, hogy vallásunk 16000 éve született, ahogy szellemi őseink építették a legelső templomokat is, jelentős csillagászati ismeretekkel.

Mi vagyunk az első templomépítők örökösei
Mi vagyunk az első templomépítők örökösei
A Tau-oszlopok állatmintái, ma már biztosan tudjuk, csillagképeket ábrázoltak. Külön érdekesség, hogy a Hattyút ekkor még Keselyűként ábrázolták – és aki ismeri a későbbi Çatal Hüyük vallási képeit, tudja, hogy a Keselyű ott is milyen fontos szerepet töltött be.

 
A Skorpió csillagkép viszont már ekkor is skorpió volt – azaz 16000 éve változatlanul skorpió a Skorpió.
Egyike a 12 Tau-oszlopnak
Egyike a 12 Tau-oszlopnak
 
Hogy mi az a kör a Keselyű (Hattyú) feje mellett? Vess egy pillantást a sarokpont recessziós ábrájára és láthatod, hogy amikor a Deneb volt a sarkcsillag, akkor tőle kicsit arrébb helyezkedett el az abszolút sarokpont.
 
Tehát az ábrázolás is helyes: az Égbolt közepe a Keselyű (Hattyú) feje mellett volt látható.
Mi vagyunk az első templomépítők örökösei.
 
✴️ Az Istennő áldása legyen rajtunk! 🌳

5 COMMENTS

Comments are closed.